Portfolio    >    Residential

Mid-Century Renewal

The Brief & Solution

The two main reasons people come to us wanting an extension / renovation to their home is a lack of space / storage, and because the layout of their home doesn’t match their lifestyle.

The owners of this home felt that the nearly two metre drop from the back of their home to their yard was preventing them from really getting the best use from their large backyard.  It made it tough to watch their kids play, and the idea of outdoor entertaining was just too difficult.

A previous extension done in the 1980’s was getting tired, and so the decision was made to re-do the living spaces at the back of the house, and completely reconfigure the floor levels in this area of the house to give a closer relationship between indoor and outdoor spaces.

The brief to us was to demolish the back of the house and create large, light filled living spaces with excellent connectivity to the rear yard, outdoor entertaining and pool area.  In order to create a seamless rear façade, some of the existing upper floor was also to be altered allowing us to design a completely new rear façade.

Not a project for the faint hearted, the existing front period section of the home was retained, but the back of the house, including the existing tennis court and enormous rear yard have been completely re-worked in order to achieve a contemporary extension, custom designed to match the family who intend to live and holiday in this home for many years to come.

Key Features
  • Extension to mid-century home
  • Open plan living
  • New basement / wine cellar
  • Outdoor entertaining
  • Studio
Building Details

 

Municipality Whitehorse City Council
Year Constructed 2017
Builder Area Projects
Consultants Secret Design Studio
Stokes Perna
John Horan & Associates
NRG Efficient Homes
Southern Geotechnical
Surveying Works
Sawdust Timber Furniture

Want to work together? Call us today.